Werkvakantie op de camping (en het drama van de plasemmer)

5:33 uur – KRA KRA KRA KRA. Wat maken die meeuwen een kabaal zeg. Ze zullen de restanten van die ontplofte zak chips van gisteravond wel hebben gevonden.

5:37 uur – KRA KRA KRA

5:40 uur – KRA KRA KRA

5:41 uur- Waar heb ik mijn oordoppen gelaten. Heb ik die wel meegenomen? Effe zoeken hoor. Oh jee, ik maak iedereen in de caravan wakker.

5:42 uur – Zoonlief moet plassen op de plasemmer in de voortent. “Doe je wel voorzichtig?” Het drama met de omgevallen emmer tijdens het kampeerweekeinde met Pinksteren staat me nog vers in het geheugen.

6:00 uur – Eindelijk, de meeuwen zijn weg. Maar wat hoor ik nu. Vliegtuigen?

6:01 uur – Oh ja, we staan hier op de camping op de aanvliegroute naar Schiphol. Polderbaan. En zo’n stukje caravan is natuurlijk ook niet erg geluiddicht.

6:05 uur – Zonder oordoppen lijkt het net of ik óp de Polderbaan aan het kamperen ben.

8:30 uur – De wekker gaat. Ben ik toch nog in slaap gevallen. Zoonlief zit blijkbaar al twee uur lang te gamen. Dat heb ik dan helaas weer niet gehoord.

8:32 uur – Ik voel me  helemaal een vrouw van de wereld! Zzp’er, eigen baas, kan zelf mijn tijd indelen, vrijheid!  En dus kan ik locatie-onafhankelijk werken. Een soort digital nomad, maar dan niet op Bali, maar gewoon op een Hollandse camping aan de kust.

9:30 uur – Zoonlief gaat naar surfkamp. Kan ik meteen even stukje op het strand lopen. Doe ik anders ook nooit. Vindt mijn stappenteller ook leuk.

10:33 uur – Een lekkere kop thee in dat leuke strandtentje heb ik wel verdiend na zo’n frisse ochtendwandeling.

11:05 uur – Terug op de camping. Laat ik eens wat gaan doen. WiFi regelen bijvoorbeeld. Sinds half juni kun je met je abonnement overal in alle uithoeken van Europa gratis data-roamen, maar hier aan de Nederlandse kust heeft een van de grootste providers niet geïnvesteerd in zendmasten. Mijn dekking is een gammele 3G-verbinding.

11:14 uur –  “Ik wil graag WiFi kopen met een btw-bonnetje.” – “We hebben geen btw hier.” – “Nou, dat vraag ik me af. In Nederland moet je bijna overal btw over betalen, 6% of 21%.” – “Niet over WiFi.” “Misschien moet je het even aan iemand navragen?” – Zucht. – “Nou, vooruit dan maar.”

11:20 uur – “Hier heb ik een bon, met btw ” “Fijn, bedankt”

11:31 uur – Waar is die WiFi-code nou? Ze heeft me alleen een bon gegeven, geen code. Oké, weer wandelingetje naar de receptie dan maar.

11:59 uur – Nu ga ik echt wat doen. Met een haperende WiFi.

12:02 uur – Gatver, de plasemmer staat nog in de voortent. Laat ik die straks even legen. Ik zet hem wel even naast de tent. Wil nu echt aan de slag.

12:14 uur – Eigenlijk heb ik best wel trek. Ik denk dat ik een lekkere ciabatta bij de camping-Spar ga kopen. Tis tenslotte ook een beetje vakantie.

Crocs vakantie werken

12:21 uur – Oh nee, ik kom hier half Amsterdam tegen! En dan loop ik ook nog op Crocs…

12:59 uur – Geluncht, nu ga ik echt wat doen.

13:01 uur – Eerst nog even naar de wc. Welk toilethok is dichterbij? Eens kijken wat de stappenteller daarvan zegt.

13:09 uur – WC-blok één is bijna tien minuten lopen.  Nou wil ik natuurlijk ook weten of wc-blok twee dichterbij is of niet.

13:19 uur – WC-blok twee is volgens de stappenteller 19 passen dichterbij.

13: 22 uur – Shit, weer vergeten die plasemmer te legen.

13:25 uur – Ik moet écht wat gaan doen!

13:36 uur – Kop thee. Check. Zonnetje. Check. MacBook. Check. WiFi. Nog steeds haperend.

13:37 uur – Zitten achter een beeldscherm in de zon is helemaal niet relaxed. Je ziet niets! Hoe doen al die digital nomads dat in exotische oorden?

13:42 uur – Ik geef het op. Toch maar in de caravan zitten dan om daar te gaan werken.

13:46 uur – Kop thee. Check. Zonnetje, nee. MacBook. Check. WiFi… Haperend en traag.

13:47 uur – Wat is dat toch met WiFi’s op campings. Ik kan geen pagina normaal laden. Het lijkt wel of ik jaren terug in de tijd ben gegooid. Zucht.

13:49 uur – “Lees mij nu”,  smeekt het boek van Herman Koch ‘De Greppel’  op tafel.

13:48 uur – Even in de zon zitten. Met een boek. Moet kunnen, het is tenslotte ook een beetje vakantie.

15:24 uur – Wat een goed boek! Alleen een beetje te lang zitten lezen en heb ik nog geen seconde gewerkt. Ik moet nu eerst zoonlief van de surflessen op het strand ophalen.

15:27 uur – De plasemmer staat nog naast de tent. Weer vergeten te legen. Moet zoonlief straks anders maar doen. Tenslotte is een deel van de inhoud van hem.

16:33 uur – Weer terug op de camping. Ik geef het op voor vandaag. De vijf zit in de klok. Tijd voor een wijntje. Het is tenslotte ook een beetje vakantie.

16:34 uur – “Mam, ik ga even voetballen.” “Prima, als het maar niet te dicht in de buurt is van de caravan is. Want de plasemmer moet nog worden geleegd.”

16:35 uur BOEM, KEDENG, KLETS. Ah nee…!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *